onsdag 29 maj 2013

Köttbullar på fläskfärs och färsk vattenkastanj


De här kokta köttbullarna får en härligt krispig konsistens av vattenkastanjen. Färska vattenkastanjer tillför både sötma och syrlighet, burkvarianten enbart konsistens.

Recept: Biqi rouwan - Köttbullar med vattenkastanj
biqi - vattenkastanj
rouwan - köttbullar

Ingredienser:
500g finmald fläskfärs
ca 12 färska vattenkastanjer
1 inte alltför stor morot
1 bit skalad ingefära
lite salt
lite vitpeppar
en slurk risvin
lite skivad salladslök (det gröna)

1. Finriv morot och ingefära. Skala och finhacka vattenkastanjerna.

2. Blanda allt utom salladslöken till en smet. Rulla till bollar något större än valnötter. /Det blir fler än på bilden ovan.)

3. Hetta upp vatten och koka bollarna försiktigt i ca 5 minuter. Fiska upp och strö över lite salladslök.

Kan vara gott med dip till ty de är ganska milda. Enklast är en blandning av ljus soja och mörk vinäger. Om man vill kan man ha i pressad vitlök och/eller chiliolja (i dippen alltså inte i bullarna).



2 kommentarer:

  1. Tänkte testa receptet idag tyvärr så fanns det inga kastanjer inne för tillfället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju inget man kan räkna med att det ska finnas. Man får passa på när man råkar på dem.

      Radera