Stekt kycklingmage har en krispig konsistens. Här steks den med paprika, svarta trä-öron samt en rejäl dos kryddor.
Ett tips: Vill man att kycklingmagen ska få en renare smak så kan man lägga de rensade magarna med risvin och sichuanpeppar i några timmar innan anrättning. Häll sedan bort all ansamlad vätska och skölj magarna igen.
Recept: Cui la jizheng - Krispig och het kycklingmage
cui - krispig
la - het/stark
jizheng - kycklingmage/kräva
Ingredienser:
250g kycklingmage
60g grön paprika
60g röd paprika
10g torkade
svarta trä-öron
3/4 tsk salt
2 tsk ostronsås
1 tsk potatismjöl
1 tsk shaoxing risvin
vitpeppar
1 msk skalad, skivad ingefära
1-2 skivade vitlöksklyftor
1 salladslök, det vita, skivat
1 msk
hackad saltad chili
1½ msk
chilibönsås
½ tsk socker
1. Blötlägg svampen.
2. Skiva kycklingmagarna och marinera med vinet, ostronsåsen, några varv vitpeppar samt potatismjölet. Låt stå i 5-10 minuter.
3. Dela paprikorna i rektangulära skivor. Skär svampen i mindre bitar.
4. Hetta upp olja på medelvärme i en wok och woka först den hackade chilin och chilibönsåsen i några minuter så att oljan tar både smak och färg. Höj sedan värme och lägg i vitlök, ingefära och salladslök. Woka tills deras doft stiger tydligt ur woken.
5. Lägg i kycklingmageskivorna och stek under omrörning tills de ändrat färg. Lägg då i svamp och paprika. Woka i ca 30 sekunder till och ha i salt och socker under tiden.