tisdag 23 oktober 2012

Pumpa ångkokt med jästa bönor, vitlök och chili


Pumpatemat fortsätter. Det här är ett gott och enkelt sätt att tillaga pumpa på. En kryddblandning fräses i olja som man sedan häller över pumpabitar som sedan ångkokas klara.

Recept: Chi suan zheng nan gua - Pumpa ångkokt med jästa bönor och vitlök
chi - av dou chi - jästa sojabönor
suan - vitlök
zheng - ångkoka
nan gua - pumpa

Ingredienser:
300g skalad, urkärnad pumpa
1-2 vitlöksklyftor, hackade
1-2 msk jästa svarta bönor
(1-2 tsk hackad ingefära, ej nödvändigt)
några skivade små röda chilis eller 2 msk chilibönsås
det gröna från en salladslök
ev. salt

1. Skär pumpan i bitar, ganska grova skivor eller strimlor. lägg i en skål

2. Fräs alla kryddor utom salladslöken i olja i ett par minuter. Sprid blandningen över pumpan. Ifall färsk chili använts så är det oftast bra att salta med kanske ½-1 tsk salt också. (Chilibönsåsen brukar ta hand om sältan själv så i det fallet brukar det inte behövas.)

3. Ångkoka pumpan i ca 15 minuter för bitar/skivor eller ca 6 minuter för strimlor.

4. Skiva salladslöken över precis innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar