söndag 30 september 2012

Skivad ryggbiff med salladslök och koriander


Det här tror jag är ett recept från norra kina. Det är lätt att göra och blir riktigt gott.

Recept: Jia chang chao niu rou - "Husmans wok" på nötkött
jia chang - "husmans"
chao - woka
niu rou - nötkött

Ingredienser:
400g ryggbiff
200g av det vita från salladslök
40g färsk koriander
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk skalad, hackad ingefära
1 tsk klar vinäger
1 msk shaoxing risvin
2 msk ljus soja
1 tsk vitt socker
½ tsk sesamolja
salt


1. Skiva ryggbiffen tunnt och marinera med vinet, sojan, sockret, vinägern, vitlöken och ingefäran. Låt stå i ½-1 timma.

2. Skär koriandern i kotta längder, skiva löken på diagonalen.

3. Hetta upp olja i en wok. Woka först köttet tillsammans med marinaden tills det nästan är klart. Lägg då i löken och woka tills köttet är klart. I med koriander, sesamolja och eventuellt salt. Vänd runt som hastigast och servera.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar