söndag 12 augusti 2012

Kalla skivor av kycklingmage med chili och sichuanpeppar


En ganska typisk kall rätt från Sichuan. Perfekt öl-tilltugg. Det är ingen större idé att ange några proportioner i kryddningnen då styrkan på de olika kryddorna kan variéra så. Hur starkt var och en vill ha det varierar ju också men tanken är att denna rätt ska ha en rejäl hetta.

Recept: Ma la jizhen - Bedövande och het kycklingmage
ma - bedövande
la - het/stark
jizhen - kycklingmage/kräva

Ingredienser:
250g kycklingmage
salt
socker
mald chili
mald sichuanpeppar
chiliolja
något grönt att dekorera med

1. Förbered eventuellt magarna enligt tipset i detta inlägg.

2. Lägg magarna i kokande vatten och låt koka upp. Koka på låg värme i ca 10 minuter. Låt kallna i vätskan.

3. Skiva magarna och blanda med övriga ingredienser.

4. Lägg på ett fat och dekorera med något grönt. (Idag blev det selleriblad.)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar