måndag 25 juni 2012

Ny bok: Every Grain of Rice

Förra veckan landade Fuchsia Dunlops senaste bok Every grain of rice i brevlådan (ja,ja avin).


Boken innehåller ett stort antal recept, de flesta med tillhörande bilder. Det är fokus på lite enklare rätter och rätt många är vegetariska. Det finns en hel del information om ingredienser och utrustning; det är en mycket god bok för nybörjaren. Dunlops tidigare kokböcker Sichuan Cookery och The Revolutionary Chinese Cookbook handlar båda om provinskök (Sichuan respektive Hunan) men Every Grain of Rice plockar ur hela den kinesiska geografin. Vissa recept från de tidigare böckerna återkommer men det finns definitivt tillräckligt mycket nytt för att även jag ska bli nöjd. Liksom innan finns alla rätters namn skrivna även med kinesiska tecknen, något jag tycker är väldigt bra då det blir lätt att googla dem på kinesiska sidor (perfekt för att få en bild av varianter mm.). 


Jag ska nog provlaga ett recept eller två till helgen.


1 kommentar:

  1. Den är riktigt bra. Köpte den förra helgen, och har hunnit göra en fyra-fem rätter. Ser fram emot att läsa om dina experiment här. :)

    SvaraRadera