onsdag 11 januari 2012

Kycklingsoppa med bambusvamp och gojibär



En klar soppa på kyckling och med den fantastiska bambusvampen. Den går bra att göra i förväg fram till steget då man ska lägga i svampen. Bambusvampen jag använde denna gången var helt vit i färgen.

Recept: Zhu sun ji tang - Kycklingsoppa med bambusvamp
zhu sun - bambusvamp
ji - kyckling
tang - soppa

Ingredienser:
4 st kycklinglår
några skivor oskalad ingefära
det vita från några salladslökar
1-2 msk shaoxing risvin
½-1 tsk sichuanpeppar
1 msk torkade gojibär
en handfull torkade bambusvampar
salt
lite grönt från en salladslök

1. Lägg kycklinglåren, ingefäran och salladslöken i en gryta, häll på rejält med vatten och koka upp. Skumma och tillsätt sedan vin och sichuanpeppar. Låt koka på svag värme i ca 2 timmar. Avlägsna salladslök, sichuanpeppar och ingefära.

2. Blötlägg svampen och gojibären (var för sig) i hett vatten i ca 10 minuter. Krama försiktigt ut svampen och lägg den i soppan. Låt koka med i ca 15 minuter.

3. Salta soppan och lägg i gojibären. Strö lite grönt från en salladslök överst i soppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar