lördag 10 december 2011

Sidfläsk brässerat med Meigan cai


Detta är en fantastisk kombination. Fläsket får koka länge och långsamt så kött, fett och skinn alla blir  välsmakande. Tillsammans med flisorna av jästa grönsaker höjs det till en ännu högre nivå. Servera med ris och lite grönsaker vid sidan om, det är mättande!

Recept: Mei gan cai shao rou - Kött brässerat med "torkad mögelgrönsak"
mei - mögel
gan - torkad
cai - grönsak
shao - brässera
rou - (fläsk) kött

Ingredienser:
400g färskt sidfläsk, med skinn
40g torr meigan cai (smulad)
2 stjärnanis
1 bit cassia
5 grova skivor oskalad ingefära
2-3 salladslökar
2 msk mörk soja
3 msk socker
2 msk shaoxing risvin
1/4 tsk salt

1. Blötlägg grönsakssmulorna i kallt vatten. Låt stå i ca en timme. Krama ur vätskan innan användning. Skär köttet i stavar med skinn i ena änden. De kan vara ungefär 3x3 cm (och höga som fläskbiten).

2. Blanchera fläsket i ett par minuter och låt det rinna av.

3. Hetta upp ett par matskedar olja i botten på en gryta på inte allt för hög värme. Smält sokret i oljan och när det blivit rödbrunt så stjälp i köttet och blanda runt ordentligt. Slå sedan i vinet, ingefära, stjärnanis och cassia; stek under omrörning i ett par minuter.

4. Häll i 3dl vatten, soja, salt, salladslökar (kläm dem lite först) samt meigan cai. Låt koka upp och koka sedan på låg värme med glipande lock i ca 2 timmar.

5. Höj värmen och koka bort överflödig vätska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar