lördag 22 oktober 2011

Wokade pumpastrimlor


Jag brukar klaga på s.k. "wokgrönsaker" när folk bara blandar hej vilt av olika grönsaker och steker ihop det. De godaste grönsakswokerna tycker jag brukar vara när man wokat en sorts grönsak med en väl anpassad kryddning. Dagens grönsakswok består av enbart pumpa (butternut denna gång), wokad med vitlök. Väldigt enkelt, väldigt gott.

Recept: Chao nan gua si - Wokade pumpastrimlor
chao - woka
nan gua - pumpa
si - strimlor

Ingredienser:
400g strimlad pumpa
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt

1. Blanda pumpastrimlorna med saltet och låt dem stå i en dryg halvtimme. Häll bort eventuellt vatten som samlats. Finhacka vitlöken.

2. Hetta upp olja i en wok så den blir riktigt het. Släng i vitlöken och låt den steka i några sekunder. Slå sedan i pumpastrimlorna och stek under konstant omrörning i ca 3 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar