lördag 1 oktober 2011

Revben brässerade med torkade bambuskott


Det är nog vanligast att man använder kamben till det här men jag tog tjocka revbenspjäll denna gång pga att jag ville ha det lite mer matigt.

Recept: Sun gan shao pai gu- Revben brässerade med torkade bambuskott
sun gan - torkade bambuskott
shao - brässera
pai gu - revben

Ingredienser:
700g revben
60g torkade bambuskott
100g morot
1 msk mörk soja
1 msk socker
2 msk shaoxing risvin
1 stjärnanis
några skivor oskalad ingefära
1 bit cassia
2 tsk salt

1. Blötlägg bambuskotten över natten och skär dem i ca 1 cm breda strimlor.

2. Skär isär revbenen och blanchera dem i ett par minuter. (Tjocka revben får man dela i mindre bitar.)

3. Koka bambuskotten i 3 minuter, låt rinna av.

4. Hetta upp olja i en wok och stek revbenen i ett par minuter. Häll i vin och soja och woka en minut till. Lägg i övriga kryddor och bambuskott, täck med vatten.

5. Låt koka upp. Koka på hög värme i ca 3 minuter, sänk och låt koka långsamt i ca 40 minuter.

6. Dela morötterna i korta längder, lägg i och låt fortsätta koka i ca 20 minuter.

7. Ifall man vill ha lite proffsigare finish så kan man avsluta med att reducera ner spadet så att det blir lite "sirapigt".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar