tisdag 4 oktober 2011

Ginkonötter wokade med selleri


En snabb grönsakswok med färger som lyser upp.

Recept: Bai guo chao xin cai - Ginkonötter wokade med seller
bai guo -ginkonötter
chao - woka
xin cai - selleri

Ingredienser:
250g selleri
80g färska skalade ginkonötter
15g röd paprika
det vita från en salladslök, finhackat
1 cm ingefära, skalad, finhackad
1 tsk salt
½ tsk socker

1. Skär sellerin på diagonalen i bitar, strimla paprikan.

2. Koka upp vatten i en kastrull. Koka ginkonötterna i 3 minuter, fiska upp och spola av med kallt vatten. Koka sellerin i 2 minuter och spola av med kallt vatten.

3. Hetta upp olja i en wok. Woka först ingefäran och salladslöken tills doften stiger tydligt ur pannan. Lägg sedan i selleri, ginkonötter, salt och socker. Woka i en minut.

4. Lägg i paprikan och woka runt i ca 20 sekunder. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar