måndag 1 augusti 2011

Nudelfrukost

Det är många som äter frukost ute i Changsha och så gjorde även vi. Risnudlar blev en vanlig frukost, man kunde beställa nudlar av ris (mi fen) eller vetenudlar (mian tiao) i buljong med antingen lite fläskstrimlor eller biffstrimlor. Extra topping kunde man sedan lägga på själv; där fanns saltad chili, torkad chili, sura hackade bönor med chili, inlagda grönsaker, koriander m.m. Många utav lokalbefolkningen lassar på rejäla mängder chili redan vid frukost.

Här är vi beredda att lassa på lite smått och gott på våra risnudlar. Jag fastnade för att ta sura bönor i chili och ganska rikliga mängder korianderblad.















Inte så imponerande lokal, frukostmaten var bra men den Gai Ma Fan de serverade till lunch var inge vidare.

1 kommentar:

  1. Ah, vilka härliga bilder! Roligt att läsa om och se maten.

    SvaraRadera