torsdag 25 augusti 2011

Hot pot i Beijing

Hot pot eller huo guo som det heter på kinesiska är populärast på vintern men det även på sommaren så gör de bra affärer på hot pot-restaurangerna. Idén med hotpot är att man har en eller flera kokande buljonger på bordet i vilka man stoppar i allt möjligt för att sedan fiska upp det och äta det med en dipp. Dippen består ofta av sesamsås blandad med chiliolja och färska korianderblad.

Vår Hot pot. På ena sida en kycklingbuljong, på andra en klar buljong med gojibär och jujubär.

Tunna skivor av lammkött tycker jag är ett måste när man äter hot pot. Skivorna är så tunna så de blir klara på ett ögonblick.

Nötkött är inte dumt det heller.

Grönsaker måste man naturligtvis ha.

Doufu och grisblod.

Fiskbullar.

Ägg, grönsaker, svampar och glasnudlar. Jag tror vi hade lite mer varianter av glasnudlar men de fick jag tydligen inte med på bild.

Tyvärr glömde jag av att kolla var vi var någonstans, det var i sydöstra delen av staden iallafall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar