fredag 29 juli 2011

Stekt småfisk

Det är inte alla kinesiska rätter som innehåller en mängd olika såser eller smakstarka ingredienser. Här är ett exempel på något väldigt simpelt: småfisk som steks i olja utan några krussiduller. Fisken som stektes var en sorts liten sötvattensfisk som heter Ji yu. De är inte så stora: 10-15 cm långa. Receptet nedan passar nog till de flesta fiskar av sådan storlek. Fiskarna ska knaperstekas så att allt går att äta utom den grövsta biten av ryggraden.


Recept: Jian ji yu - Stekt Ji-fisk
jian - steka (utan att röra om)

Ingredienser:
småfisk
salt

1. Rensa ut inälvorna ur fiskarna, skölj dem och torka av dem.

2. Hetta upp olja i en platt panna på hög värme och stek fiskarna riktigt, riktigt knapriga; först på ena sidan, sedan på andra. Den enda kryddan är salt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar