lördag 7 maj 2011

Poppelsvamp i ostronsås

Det blir ingen jätteportion av det här receptet så det går bra att dubbla. Vill man ha det 100% vegetariskt så se bara till att det är vegetarisk "ostronsås".

Recept: Hao you cha shu gu - Poppelsvamp i ostronsås
hao you - ostronsås
cha shu gu - poppelsvamp


Ingredienser:
3dl torkad poppelsvamp
10g torkade svarta träd-öron
1 bit skalad, skivad ingefära
2 salladslökar, den nedre biten, i korta längder
½ tsk salt
½ tsk socker
2 msk ostronsås

1. Blötlägg poppelsvamp och trädöron i hett vatten (separata skålar). Skär bort fästena från trädöronen och de jordiga bitarna från poppelsvampen. Skär poppelsvampen i 5cm längder. Dela de största trädöronen i lite mindre bitar.

2. Koka upp vatten och låt poppelsvampen koka i ca 5 minuter så att den mjuknar något. Häll av och låt droppa torr.

3. Hetta upp olja i en wok och woka först ingefäran och salladslöken tills deras doft stiger tydligt ur woken. Lägg därefter i poppelsvampen och trädöronen och woka dem i ett par minuter. Salta, sockra och woka 20 sekunder till. Häll i ostronsåsen och woka i ca 30 sekunder till. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar