söndag 17 april 2011

Soppa på kamben och kryddnejlika

Mängden kryddnejlika i den här soppan är extrem så var beredd på en mycket påträngande nästan lite besk smak.

Recept: Ding xiang pai gu tang - Kryddnejlika och kambensoppa
ding xiang - kryddnejlika
pai gu - kamben
tang - soppa


Ingredienser:
750g kamben
10g kryddnejlikor (hela)
5 skivor oskalad ingefära
2 msk shaoxing risvin
1 tsk socker
2 tsk salt

1. Dela kambenen i individuella ben och blanchera dem i ett par minuter. Skölj av.

2. Låt kryddnejlikorna dra ett tag i ljummet vatten, nyp sedan av huvudena och släng dem.

3. Lägg kamben, vin ingefära och kryddnejlikor i en gryta, täck med vatten och koka upp. Sänk värmen och koka långsamt i 90 minuter. Salta, sockra och låt koka i ca 5 minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar