fredag 7 januari 2011

Friterade vaktlar med sichuanpepparsalt

Sichuanpepparsalt är helt enkelt salt blandat med stött rostad sichuanpeppar (i ungefärliga proportioner 75/25 salt/sichuanpeppar). Jag fick lite problem med multitaskingen och glömde av att vända vaktlarna i mjöl (se steg 3 nedan) men resultatet blev ändå helt OK.

Recept: Jiao yan zha an chun - Friterade vaktlar med sichuanpepparsalt
jiao yan - sichuanpepparsalt
zha - fritera
an chun - vaktel

Ingredienser:
4 vaktlar
1 tsk sichuanpepparsalt
1/4 tsk fem kryddor
1 tsk socker
1 msk ljus soja
2 msk shaoxing risvin
vetemjöl
1 röd chili
det gröna från en salladslök

1, Halvera och skölj varje vaktel, om det är någon som är väldigt stor så skär en djup skåra mitt i bröstmuskeln på varje vaktelhalva.

2. Marinera i sichuanpepparsalt, fem kryddor, socker, soja och vin. 3 timmar räcker. Det är viktigt att saltet kommer in ordentligt i alla fågelhalvorna för detta är den enda saltningen i receptet.

3. Hetta upp olja för fritering. Vänd varje vaktelhalva i vetemjöl, skaka bort överflödigt mjöl och fritera 2-3 halvor i taget tills de blivit knaprigt gyllenbruna.

4. Strö hackad röd chili och salladslök över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar