lördag 4 december 2010

Strimlat fläskkött med tigerliljor

Ofta när jag varit på restaurang här i sverige och beställt något som enligt menyn ska innehålla tigerliljor så har det bara varit några få liljor med bland en massa andra grönsaker. Sällan stöter man på någon sådan här rätt där liljorna är huvudgrönsaken. Stekt torkad chili bidrar med hetta.

Recept: Rou si chao huang hua cai - Strimlat kött wokat med tigerliljor
rou - kött (fläsk)
si - strimlor
chao - woka
huang hua cai - tigerliljor


Ingredienser:
250g fläskkött
50g torkade tigerliljor
1 msk hemmagjort risvin
2 tsk skalad, hackad ingefära
2 tsk potatismjöl
5-8 torkade röda chilis
1 strimlad salladslök
1 tsk sesamolja
1 tsk salt

1. Lägg liljorna i blött i hett vatten. När de mjuknat så krama ur dem och skär bort den hårda biten vid fästet.

2. Strimla köttet i långa smala strimlor och blanda med vinet, ingefäran och potatismjölet. Låt dra i 10 minuter. Dela chilifrukterna på mitten och häll ut fröna.

3. Hetta upp olja i en wok. Stek först chilin i ca 30 sekunder. Den får inte bli svartbränd. Lägg sedan i köttet och stek under omrörning tills det nästan är färdigt. Lägg då i liljorna och woka ett slag till. Lägg sedan i salladslökstrimlorna och woka ett kort slag till. Salta och droppa över sesamoljan. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar