söndag 26 december 2010

Skivat fläskkött med ostronskivling

Ostronskivling, vitpeppar och salladslök är de huvudsakliga smakgivarna i denna milda wokrätt. Det ingår ingen soja så färgen blir väldigt ljus, vill man ha lite rött i också så går det bra att ta med några morotskivor eller några paprikarutor också.

Recept: Ping gu chao rou pian - Ostronskivling wokad med skivat fläskkött
ping gu - ostronskivling
chao - woka
rou - (fläsk) kött
pian - skivor

Ingredienser:
200g ostronskivling
150g fläskfilé (eller ytterfilé)
1 tsk shaoxing risvin
1 msk potatismjöl
1 salladslök, skivad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 skalad hackad ingefära, lika mycket som vitlöken
½ dl buljong
½ tsk potatismjöl
vitpeppar
salt

1. Skiva köttet och svampen. Blanda köttet med vinet, 1 msk potatismjöl, 1 msk vatten och lite salt. Låt stå i ca 10 minuter. Blanda buljongen med lite salt och ½tsk potatismjöl och dra i några varv vitpeppar.

2. Hetta upp ca 1dl olja i wokwn och hetta upp denna. Rör i ca 1msk olja i köttet och häll sedan ner det i den varma woken. Woka tills köttet nästan helt vitnat på ytan och häll då av ca 50-75% av oljan. Blanda sedan i vitlök, ingefära och svamp och woka tills svampen mjuknat. Rör i såsen och woka i ca 30s och blanda till sist i salladslöken och blanda runt ett par varv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar