måndag 4 oktober 2010

Vintermelon ångkokt med saltad äggula

Det här blir det sista receptet i vintermelonskavalkaden Passande nog ett enkelt recept att göra om man har en bit melon över som man vill göra något enkelt med.
Det går att använda antingen kokt eller rå saltad ankäggula men det blir lite bättre om man tar kokt och mossar den ordentligt. (Idag använde jag rå.)

Recept:  Xian dan huang zheng dong gua - Vintermelon ångkokt med saltad äggula
xian dan - saltad äggula
zheng - ånga
dong gua - vintermelon

Ingredienser:
200g vintermelon
gula från ett saltat ankägg
lite olja

1. Skiva melonen i små skivor och fördela gulan över.  Ringla över lite olja.

2. Ånga i 20 minuter.

2 kommentarer:

  1. du, var kan man köpa ankägg i göteborg? tror du att det går att få tag i svanägg här? hade varit kul.

    SvaraRadera
  2. Fråga runt i saluhallen. Saltade ankägg har de iallafall då och då på Hung Fat.

    SvaraRadera