onsdag 13 oktober 2010

Varm kål med tusenårigt ägg

Jag brukar försöka översätta namnen så direkt som möjligt men det här skulle blivit "Vild kål uppslevad ur vatten" vilket lät lite väl knasigt. Det är inte heller fråga om vildkål utan om vanlig kål.

Recept: Shui lao gan lan - Vild kål uppslevad ur vatten
shui - vatten
lao - sleva upp
gan lan - vildkål

Ingredienser:
300g vit- eller spetskål
1 tusenårigt ägg
½ liten röd paprika
½ liten grön paprika
2 msk olja
1 msk ljus soja
1 msk mörk vinäger
1 tsk socker
3/4 tsk salt

1. Riv kålen i mindre bitar. Skiva paprikorna i rundlar, skär ägget i klyftor.

2. Koka upp vatten och lägg i kålen, låt koka i 1-2 minuter så att den blir mjuk. Låt rinna av.

3. Lägg kålen i en skål. Lägg paprika och ägg ovanpå.

4. Hetta upp oljan och häll över

5. Hetta upp sojan och vinägern och blanda i saltet och sockret. Ringla över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar