torsdag 7 oktober 2010

Kycklingvingar med chili i söt bönsås

Jag fick över en hel del kycklingvingar när jag igår bara använde halva vingar i soppan. De kvarvarande delarna marinerade jag över natten i risvin, ingefära och salladslök och använde dem till följande rätt.

Recept: Xiang la ji chi - Doftande starka kycklingvingarna
xiang - (väl)doftande/smakande
la - starkt
ji chi - kycklingvingar

Ingredienser:
ca 500g kycklingvingar
2 vitlöksklyftor
1 tsk krossad torkad chili
1 msk saltad hackad chili
1 msk söt bönsås
2 tsk ljus soja
1 tsk mörk soja
2dl kycklingbuljong
1 liten röd paprika
2/3 tsk potatismjöl
1 tsk sesamolja

1. Fritera kycklingvingarna så skinnet blir vackert guldbrunt. Låt dem rinna av på hushållspapper. Skär paprikan i fyrkanter ca 1x2 cm stora. Hacka vitlöken.

2. Hetta upp lite olja i en wok. Stek vitlök, torkad chili och saltad chili tills deras lukt stiger tydligt från woken.

3. Lägg i kycklingvingar, sojor, bönsås och buljong. Blanda om och låt koka under lock i ca 10 minuter.

4. Lägg i paprikan och låt koka i ½-1 minut till. Blanda potatismjölet med 1 msk vatten.

5. Lägg upp kycklingen och paprikan på ett fat. Höj värmen och reducera eventuellt lite och blanda sedan i potatismjölsblandningen. När såsen tjocknat lite ta då av woken från värmen och rör i sesamoljan. Häll till sist såsen över kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar