måndag 11 oktober 2010

Korallblomkål

Namnet syftar på rättens utseende; blomkålsbuketter som är lätt täckta av en röd sås.

Recept: Shan hu cai hua - Korallblomkål
shan hu - korall
cai hua - blomkål

Ingredienser:
400g blomkål
1 tsk salt
2 msk tomatpuré
1 tsk socker

1. Koka blomkålen i några minuter (osaltat vatten), den ska vara fortfarande vara spänstig men inte hård.

2. Lägg den nykokta blomkålen i en skål och strö över saltet, rör om och låt stå i ca 20 minuter.

3. Hetta upp ca 2msk olja i en wok, blanda tomatpurén med lite vatten och rör ner den i den heta oljan. Woka tills en jämn röd sås bildats.

4. Häll av och lägg i blomkålen, sockra och blanda runt tills blomkålen är täckt av såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar