söndag 5 september 2010

Hal-wokade fläskskivor

Smakerna är milda i denna wokrätt. Fläskytterfilé är det kött som passar bäst. "Hal-wokningen" består i att köttet ges en yta av äggvita och potatismjöl som blir hal.

Recept: Hua chao rou pian - Hal-wokade fläskskivor
hua - hal
chao - woka
rou - kött(fläsk)
pian - skivor

Ingredienser:
300g fläskytterfile
100g förkokt bambuskott
svarta trädöron (mängd motsv. bambun)
2 tsk shaoxing risvin
½ tsk salt
1 äggvita
1½ msk potatismjöl
1 salladslök
1½ cm ingefära
2 tsk ljus soja
lite extra salt

1. Skiva köttet och blanda med vin och salt.

2. Skiva salladslöken på snedden, skala och skiva ingefäran tunnt.

3. Skiva bambuskotten och skär trädöronen i bitar ungefär lika stora som bambuskottskivorna.

4. Rör i äggvitan och potatismjölet bland köttskivorna.

5. Hetta upp ca ½dl olja i en wok på mellanvärme. Stek köttskivorna under omrörning tills de vitnat på ytan. Blanda sedan i salladslök, ingefära, bambuskott och trädöron. Woka runt i ca 30 sekunder till. Häll i sojan och salta lite till på slutet. Blanda runt några varv och häll upp på ett serveringsfat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar