måndag 3 maj 2010

Tusenåriga ägg med ingefärssås

En kall rätt som går snabbt att laga till.

Recept: Jiang zhi pi dan - Tusenåriga ägg med ingefärssås
jiang - ingefära
zhi - juice
pi dan - tusenårigt ägg

Ingredienser:
2-4 tusenåriga ägg
½ röd paprika
ingefära, hackad (1 msk till 2 ägg)
mörk vinäger (1 tsk till 2 ägg)
1-2 tsk kycklingbuljong
socker (½tsk till 2 ägg)
sesamolja (1tsk till 2ägg)
vitlök efter smak, hackad

1. Dela äggen i kvartar eller åttondelar. Stryk sesamolja på knivens bägge sidor först om du vill att snitten ska bli fina.

2. Strimla paprikan.

3. Blanda ingefära, socker.kycklingbuljong och vinäger i en skål. Kör med stavmixer till såsen blir slät. (Jag struntade iof i mixningen den här gången.)

4. Lägg paprikan på mitten av ett fat. Lägg äggen som kronbladen i en blomma omkring paprikan. Häll såsen över äggen. Strö vitlöken över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar