onsdag 28 april 2010

Soppa på lotusrot och revben

Den här soppan är i princip likadan som den här, fast med lotusrot istället för majs. Alltså en soppa av husmanstyp. Just denna kombination är mycket vanlig i södra kina. Den blir enligt min mening ett strå vassare än varianten med majs.

Recept: Hu ou dun pai gu - Soppa på lotusrot och revben
hu ou - sjölotusrot
dun - koka
pai gu - revben

Ingredienser:
ca 600g lotusrot
800-900g kamben
Några stora skivor oskalad ingefära
Ett litet knippe torkat sjögräs
2 msk shaoxing risvin
2 tsk salt
vitpeppar

1. Skala lotusroten och skiva den i grova skivor (ca 2cm tjocka). Skär upp kambenen i induviduella ben.

2. Blanchera köttet som hastigast.

3. Lägg lotusroten, ingefäran, sjögräset och köttet i botten på en gryta, häll på vatten. Det kan gott mer än bara täcka.

4. Låt koka upp, häll i vinet och låt koka försiktigt i två timmar. Salta och peppra och låt koka i 10 minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar